Etnografiska museet

etnografiskaEtnografiska museet är en plats i Stockholm där du kan göra ett gratis besök för att insupa liv och leverne i hela världen och dess fantastiska historia. Här kommer du att mötas av massor av information om olika kulturer och folkslag. Det Etnografiska museet är ett museum som ingår i myndigheten Statens museer för världskultur, vilket då helt plötsligt ser ut att vara mycket viktigt att vara medveten om. Något som du kanske inte visste är att Etnografiska museet är ett av de endast fyra världskulturmuseerna. Detta gör det också till en mycket speciell och unik plats att besöka, vilket även det kan bidra till ökad spänning och intresse.

Dessa fyra museer som talar om världens etnografiska historia och kulturarv kommer från världens alla hörn. Här har en enorm källa av information och kunskap om olika kulturer i världen samlats, vilket representerar flera tusen år av mänskligt liv och skapande. Är du en av de som är intresserad av det etnografiska i historien och dagens samhälle kan denna plats vara väl värd ett besök. Här kommer du att få insupa allt från samisk kultur, den svenska kulturen och massor av andra kulturer över hela världen. Har du intresse kan detta bli ett minne för livet och en plats som du kanske besöker om och om igen.

När du vill besöka Etnografiska museet

När du vill besöka museet kommer du att stå inför massor av information. Kanske kommer det inte att räcka med ett besök för att insupa detta, utan flera återkommande kan stå på din lista efter första besöket. Etnografiska Museet ligger på Djurgårdsbrunnsvägen 34 i Stockholm. Detta är precis vid Museiparken i denna stad och du som kommer med bil eller brukar kollektivtrafiken kommer att ha det lätt att hitta hit. Vill du ha en vägbeskrivning hittar du den på deras mycket informativa hemsida.